Nemáte chuť na tradičný obed? Dajte si jedlo, ktoré vyzerá sexi a chutí aj na jednej kope

Osobitý koncept Šalát baru Kaša nenechal v kaši najmä vegetariánov a alergikov, vyhľadávajú ho však aj ďalší, ktorým tradičné obedové menu nie je pochuti.

Branislav Sedláček, spolumajiteľ šalátbaru Kaša(Zdroj: Vladimír Kampf)

Čoraz viac ľudí sa pri rozhodovaní o jedle snaží naplniť rovnicu, pri ktorej definícia chutného a zdravého splynú v jedno. Kompromisy odmietajú aj v čase krátkej obedňajšej prestávky v práci, keď sa kriedové nápisy na tabuliach pred reštauráciami zapĺňajú ponukou denného menu.

V nej stále dominujú „klasické“ ťažké jedlá, navyše často v kombináciách, pri ktorých sa mozgu do práce nevracia ľahko. Nový štýl stravovania otvára cestu novým podnikom, ktoré sa neboja kráčať alternatívnou cestou. V Šalát bare Kaša si práve vďaka tomu zamiesili na úspech hneď od začiatku.

Článok pokračuje pod video reklamou

Nakladaniu šéfuje zákazník

„Zdravé jedlo si vždy nájde zákazníka, aj keď nebude v móde. Všimol som si to už pred troma rokmi, keď sa v letnom pavilóne Slovenskej národnej ga- Prejedli sa vám tradičné obedy? lérie príležitostne konali ochutnávky rôznych druhov pyré. Išlo o neštandardné chute, a hoci nevyzerali veľmi lákavo, mali výborný ohlas. Už vtedy som mal tušenie, že takéto niečo musí vyjsť,“ začína svoje rozprávanie majiteľ podniku Branislav Sedláček.

V priestoroch v centre Bratislavy, kde sa kedysi predávala treska, dnes sídli menší „bar“ s ponukou hýriacou farbami. Množstvo pečenej zeleniny v natur štýle, chutné polievky bez mlieka, múky, vajec či éčok a k tomu minimálne sedem druhov zaujímavých šalátov, z ktorých je časť vždy pripravená v raw kvalite.

Nemusíte sa obmedziť na jeden variant, z bohatej ponuky vám radi naložia z každého rožka troška.Jedlo sa servíruje do rozložiteľných misiek z cukrovej trstiny s rôznym objemom, ktoré si zákazníci buď odnášajú k stolu, alebo si obed ukrytý pod pevným viečkom berú so sebou.

„Naberáme všetko, na čo ľudia ukážu, nikoho nedirigujeme, čo má jesť. Zákazníci nemusia čakať, kým im čašník donesie imaginárne jedlo, ktoré si vybrali len podľa názvu. Tu pred nich položíme čerstvé, pred chvíľou uvarené jedlo a oni si povedia, čo chcú,“ vysvetľuje majiteľ.

Prečítajte si tiež: Čo vám naložia žufaňou tri sympatické Slovenky

Názov Kaša predstavuje slovnú hračku zo spojenia hlavnej ponuky – kávy a šalátu – je však aj potvrdením toho, čo si zákazníci odnášajú v miskách. „Často varíme aj kaše a omáčky, nájdete u nás paštrnákové a zelerové pyré, ako aj mrkvovú či hráškovú penu s mätou. Ale kaša je v názve preto, že ľudia si mixovaním pokrmov v miske, často s rôznymi zálievkami, nakoniec vytvárajú akúsi kašu.“

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C4RYR na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C4RYR na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Profit

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva
  2. Nový úver na trhu pomôže vášmu biznisu napredovať
  3. Jednoduchý návod, ako mať v roku 2019 viac peňazí
  4. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  5. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  6. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  7. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  8. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  9. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  10. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  1. Vyznáte sa v novom označovaní palív?
  2. Vyhlásenie Vedeckej rady EU v Bratislave
  3. 5 skvelých interiérových trendov pre rok 2019
  4. Functional spaces for creative dwellers
  5. Nový úver na trhu pomôže vášmu biznisu napredovať
  6. Jednoduchý návod, ako mať v roku 2019 viac peňazí
  7. Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva
  8. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  9. Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018
  10. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  1. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny 20 491
  2. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 15 640
  3. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur 13 285
  4. Jednoduchý návod, ako mať v roku 2019 viac peňazí 11 676
  5. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom 8 704
  6. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac 7 884
  7. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne 6 185
  8. Jedli ste už ružovú čokoládu? 6 121
  9. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii 4 356
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe? 2 565

Hlavné správy zo Sme.sk

Stĺpček Petra Schutza

Tóthovi by viac slušalo mlčať a ani nehlesnúť

Keby Tóth nebol utajený svedok, čučal by v kolúznej väzbe s Kočnerom a spol.

DOMOV

Pellegrini už Glváča vypočul. Časti jeho obhajoby nesedia

Glváč bol na koberčeku u Pellegriniho.

ŽENA

Móda ulice preniká už aj do svadobných trendov (foto)

Začal sa 10. ročník výstavy so svadobnou tematikou.

Neprehliadnite tiež

Prevratná páska na čepele hokejok mieri do NHL

Idea aj finálna úprava produktu vzniká na Slovensku.

Liečil kŕčové žily jedným vpichom na Slovensku prvý

František Žernovický nechce z kŕčových žíl robiť komerciu.