Nemáte chuť na tradičný obed? Dajte si jedlo, ktoré vyzerá sexi a chutí aj na jednej kope

Osobitý koncept Šalát baru Kaša nenechal v kaši najmä vegetariánov a alergikov, vyhľadávajú ho však aj ďalší, ktorým tradičné obedové menu nie je pochuti.

Branislav Sedláček, spolumajiteľ šalátbaru Kaša(Zdroj: Vladimír Kampf)

Čoraz viac ľudí sa pri rozhodovaní o jedle snaží naplniť rovnicu, pri ktorej definícia chutného a zdravého splynú v jedno. Kompromisy odmietajú aj v čase krátkej obedňajšej prestávky v práci, keď sa kriedové nápisy na tabuliach pred reštauráciami zapĺňajú ponukou denného menu.

V nej stále dominujú „klasické“ ťažké jedlá, navyše často v kombináciách, pri ktorých sa mozgu do práce nevracia ľahko. Nový štýl stravovania otvára cestu novým podnikom, ktoré sa neboja kráčať alternatívnou cestou. V Šalát bare Kaša si práve vďaka tomu zamiesili na úspech hneď od začiatku.

Nakladaniu šéfuje zákazník

„Zdravé jedlo si vždy nájde zákazníka, aj keď nebude v móde. Všimol som si to už pred troma rokmi, keď sa v letnom pavilóne Slovenskej národnej ga- Prejedli sa vám tradičné obedy? lérie príležitostne konali ochutnávky rôznych druhov pyré. Išlo o neštandardné chute, a hoci nevyzerali veľmi lákavo, mali výborný ohlas. Už vtedy som mal tušenie, že takéto niečo musí vyjsť,“ začína svoje rozprávanie majiteľ podniku Branislav Sedláček.

V priestoroch v centre Bratislavy, kde sa kedysi predávala treska, dnes sídli menší „bar“ s ponukou hýriacou farbami. Množstvo pečenej zeleniny v natur štýle, chutné polievky bez mlieka, múky, vajec či éčok a k tomu minimálne sedem druhov zaujímavých šalátov, z ktorých je časť vždy pripravená v raw kvalite.

Nemusíte sa obmedziť na jeden variant, z bohatej ponuky vám radi naložia z každého rožka troška.Jedlo sa servíruje do rozložiteľných misiek z cukrovej trstiny s rôznym objemom, ktoré si zákazníci buď odnášajú k stolu, alebo si obed ukrytý pod pevným viečkom berú so sebou.

„Naberáme všetko, na čo ľudia ukážu, nikoho nedirigujeme, čo má jesť. Zákazníci nemusia čakať, kým im čašník donesie imaginárne jedlo, ktoré si vybrali len podľa názvu. Tu pred nich položíme čerstvé, pred chvíľou uvarené jedlo a oni si povedia, čo chcú,“ vysvetľuje majiteľ.

Prečítajte si tiež: Čo vám naložia žufaňou tri sympatické Slovenky

Názov Kaša predstavuje slovnú hračku zo spojenia hlavnej ponuky – kávy a šalátu – je však aj potvrdením toho, čo si zákazníci odnášajú v miskách. „Často varíme aj kaše a omáčky, nájdete u nás paštrnákové a zelerové pyré, ako aj mrkvovú či hráškovú penu s mätou. Ale kaša je v názve preto, že ľudia si mixovaním pokrmov v miske, často s rôznymi zálievkami, nakoniec vytvárajú akúsi kašu.“

Pokračovanie článku patrí k prémiovému obsahu Sme.sk
Aj vy môžete byť jeho predplatiteľom

Ročné predplatné
29 €
Objednať
Ušetríte až 17,80 € v porovnaní s mesačným predplatným
Štvrťročné predplatné
9,90 €
Objednať
Ušetríte 1,80 € v porovnaní s mesačným predplatným
Mesačné predplatné
od 0,98 €
Objednať
Cena 0,98€ platí pre nových predplatiteľov prvý mesiac. Ďalšie mesiace sú za štandardnú cenu 3,90€.

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Najčítanejšie na Profit


Inzercia - Tlačové správy


  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  3. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  4. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  6. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  9. Jarné prázdniny pri mori?
  10. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta
  1. Vecný dar pre Detské kardiocentrum v Bratislave
  2. VZN o hazarde sa dá zachrániť
  3. Prieskum: Ako si Slováci požičiavajú? Hlavne rýchlo
  4. Čo prinieslo tohtoročné Záhradnícke fórum?
  5. Diplomaciu v praxi na EU v BA otvorila veľvyslankyňa Nórska
  6. Študenti z rôznych kútov sveta prichádzajú študovať na EU v BA
  7. 10 faktov o ovocí a zelenine, ktoré musíte vedieť!
  8. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  9. Montážne konferencie - Novinky aj vzdelávanie o suchej výstavbe
  10. Profesijný rast študentov médií sa začína už počas vysokej školy
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 9 174
  2. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 8 905
  3. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 8 138
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 7 458
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 711
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 496
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 186
  8. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 3 701
  9. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 3 392
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 675

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Poliaci vyšetrujú Štrougala. Na Slovensku sú zločiny premlčané

Poľsko rieši štyri prípady usmrtenia ľudí elektrinou na hranici s ČSSR. Na slovenskej časti hranice s Rakúskom ich zomrelo vyše štyridsať.

KOMENTÁRE

Pripomeňme si, že režim bol naozaj zločinecký

Námietka, že ÚPN v Poľsku má väčšie právomoci, je nemiestna.

TECH

Veľký objav astronómov, ďaleké planéty môžu mať vodu aj život

V systéme Trappist-1 je sedem Zemi podobných planét.

KOMENTÁRE

Každý astronóm a tvorca nových liekov im pripomína, aké sú nuly

Namiesto cesty ľudstva na Mars, rozprávajú blázni o malom človeku.

Neprehliadnite tiež

V hlavnej úlohe dieťa ako rozprávkový hrdina

Predstavte si, že máte šesť rokov a dostanete knihu, v ktorej sa hlavný hrdina volá a vyzerá ako vy.

Najlepšou prevenciou proti riziku je plán

Experti tvrdia, že aj najhorší plán je lepší ako žiaden. Dane boli, sú a budú vždy nespochybniteľnou súčasťou rizika v biznise. O daňových prizikách sa však hovorí stále málo.

7 zmien životného štýlu, na ktorých zarobíte

Sporíte, šetríte, túžite viac zarobiť. Ale nedeje sa to. Niekedy stačí málo, možno len pozmeniť niečo vo svojom životnom štýle.

Víno ako ho zamýšľala sama príroda

Tvárou vinárstva Weingut Nikolaihof v malebnom rakúskom údolí Wachau je Christine Saahsová.Nie je to však matriarchát, ale výborne naolejovaná biznisová mašinéria, kde má každý svoje nezameniteľné miesto.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop