3D tlač s Michelinovou hviezdou alebo nový trend, ktorý uchvátil gastrosvet

Dali by ste si dobrotu, ktorá vyšla z 3D tlačiarne? Vyzerá nádherne a vraj tak aj chutí. Ako inak, keď toto jedlo pripravuje šéfkuchár Mateo Blanch z michelinovskej reštaurácie La Boscana v španielskom Bellvise.

Pomáha mu medzinárodný tím zložený z kuchárov, umelcov, technológov a kolega Joel Castanye, tiež ovenčený Michelinovou hviezdou.

Menu tvoria jedlá ako Cézarov kvet života či mystické krevety. Pioniermi trojdimenzionálnej tlače sú asi Holanďania – v Amsterdame už aj na ulici tlačia suveníry pre turistov a architekti dokončujú prvý tlačený mestský dom.

Neprekvapí teda, že tieto 3D tlačené hostiny vymyslel holandský tím byFlow. V apríli tohto roka si súrodenci Floris a Nina Hoffovci spolu s otcom Fritsom a priateľkou Jeanine Hendriksovou otvorili prvú pop-up reštauráciu, v ktorej sa podáva vytlačené jedlo.

Článok pokračuje pod video reklamou

Nedávno servírovali gurmánsku deväťchodovú večeru v Londýne a teraz chcú s konceptom cestovať cez ďalšie veľkomestá sveta.

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C4PXV na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C4PXV na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Profit

Inzercia - Tlačové správy

  1. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  2. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  3. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  4. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  5. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  6. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  7. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii
  8. Audi Q3 druhej generácie: akcia na úvod
  9. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac
  10. Zrážka s lyžiarom na svahu Vás môže vyjsť poriadne draho
  1. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  2. Deň otvorených dverí Stavebnej fakulty STU
  3. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  4. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  5. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  6. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  7. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  8. Rozhodujú činy!
  9. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  10. Attract international investors for a reasonable price
  1. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii 12 738
  2. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur 10 953
  3. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac 9 678
  4. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny 9 311
  5. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe? 7 321
  6. Audi Q3 druhej generácie: akcia na úvod 4 445
  7. Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur 4 029
  8. Zrážka s lyžiarom na svahu Vás môže vyjsť poriadne draho 3 592
  9. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom 3 403
  10. Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka 2 957