Ochrana osobných údajov sa týka aj vás

Každý s nimi prichádza do styku. Eseročka, živnostník aj slobodný umelec. Expertka na ochranu osobných údajov Marcela Macová vystríha pred najčastejšími chybami, za ktoré vám Úrad na ochranu osobných údajov SR môže napariť pokutu.

Uvedomujú si slovenské firmy potrebu ochrany osobných údajov?

Stále ma prekvapuje, koľko veľkých spoločností sa o to vôbec nezaujíma. Ochranu osobných údajov pritom potrebuje každá firma. Aj opravár chladničiek, ktorý spracúva objednávky, vystavuje záručné listy a faktúry. Niektoré firmy majú príkladne vypracovanú agendu. Stále sa však stretávam s reakciami typu: Osobné údaje? To budem riešiť, až keď dostanem kontrolu.

Šokoval vás niekto svojím prístupom?

Odomknite si článok - prihláste sa alebo si predplaťte Sme.sk
Vyskúšajte predplatné za 1€ týždenne. Staňte sa preplatiteľom už za pár sekúnd. Pošlite SMS s textom SME1 na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti predplatného Sme.sk:
Odomknite si článok - prihláste sa alebo si predplaťte Sme.sk
Vyskúšajte predplatné za 1€ týždenne. Staňte sa preplatiteľom už za pár sekúnd. Pošlite SMS s textom SME1 na číslo 8787, alebo kliknite na tlačidlo s textom SMS a odošlite predvyplnenú SMS. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti predplatného Sme.sk:
Ročné predplatné
29 €
Objednať
Ušetríte až 17,80 € v porovnaní s mesačným predplatným
Štvrťročné predplatné
9,90 €
Objednať
Ušetríte 1,80 € v porovnaní s mesačným predplatným

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Najčítanejšie na Profit


Inzercia - Tlačové správy


  1. 100 %-nú hypotéku môžete dostať aj na mestský apartmán
  2. Od septembra opäť po starom
  3. Mama taxi: Koľko najazdí rodič mesačne kvôli svojim deťom?
  4. ENERGOFÓRUM® 2017 spojí elektrinu a plyn pod jednu strechu
  5. Získajte prístup k zamknutým článkom už o niekoľko sekúnd
  6. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  7. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  8. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  1. 10 vecí, ktoré môžete dostať od zdravotnej poisťovne zadarmo
  2. Úspech na Majstrovstvách sveta v Quadrathlone
  3. Mama taxi: Koľko najazdí rodič mesačne kvôli svojim deťom?
  4. Od septembra opäť po starom
  5. Máte doma retro kúsky spojené s pivom Šariš?
  6. ENERGOFÓRUM® 2017 spojí elektrinu a plyn pod jednu strechu
  7. 100 %-nú hypotéku môžete dostať aj na mestský apartmán
  8. Business Smartphones Connected to Public Wi-Fi Can Be in Danger
  9. Získajte prístup k zamknutým článkom už o niekoľko sekúnd
  10. Poslanec Borguľa žiada o uvoľnenie parkoviska pre rezidentov
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 6 973
  2. Od septembra opäť po starom 5 463
  3. Získajte prístup k zamknutým článkom už o niekoľko sekúnd 4 558
  4. Mama taxi: Koľko najazdí rodič mesačne kvôli svojim deťom? 2 801
  5. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte 1 805
  6. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 797
  7. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 234
  8. Ako sme jazdili v socializme 1 198
  9. Máte doma retro kúsky spojené s pivom Šariš? 1 068
  10. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 039

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Ramsaymu premiéra vyšla, slovenskí hokejisti zdolali v príprave Česko

Víťazstvo je dobré, ale vieme, že musíme hrať lepšie, priznal nový kouč Slovákov.

KOMENTÁRE

Podomový šmejd s jadrom Únie

Žiadna „super EÚ“ s jedným pevným jadrom sa nechystá.

EKONOMIKA

Kedy dostanete 13. a 14. plat? Fico podporil Dankov návrh

Koalícia sa zrejme dohodne na úľavách.

KOMENTÁRE

Odsedel si trest za protest proti okupácii ČSSR. Neľutuje

Zorjanov príbeh je ťažko uveriteľný.

Neprehliadnite tiež

Byť offline oslobodzuje myseľ

V Ladaku sa na internet takmer nedá pripojiť. Chvíľu trvá, kým si na to zvyknete. Potom začnete chápať tento budhistický raj.

Soľné rituály talianskeho mestečka

V talianskej Cervii sa viac ako dve tisícročia vyrába sladká soľ - starou ručnou metódou odparovaním z malých jazierok.

Nie je Tokajské víno ako Tokaj

Geografickým názvom Tokaj môžu byť označené len vína priamo z maďarskej dedinky Tokaj. Všetky ostatné sa označujú ako tokajské vína.

K jedlu patrí aj dobré víno

To sa však ťažko vysvetľuje tým, ktorí delia vína maximálne na biele a červené.