Pojazdný kurz gastronómie

Akoby sa s kuchárskymi kurzami roztrhlo vrece. Základom i detailným fintám sa učia laici aj kuchári. Lenže vyznať sa v novinkách, s ktorými takmer denne prichádzajú na trh výrobcovia či dovozné spoločnosti, sa potrebujú zoznámiť aj manažéri a prevádzkari reštaurácií, školských a nemocničných stravovacích zariadení, bufetov, kaviarní. Polovica krajiny by musela byť dílermi, aby zvládli všetkým všetko vysvetliť a ukázať. Pred siedmimi rokmi si to uvedomili aj v spoločnosti Nowaco Slovakia v Novom Mesto nad Váhom a vymysleli pojazdný rýchlokurz. Vyzvali dve desiatky ďalších výrobcov, aby spolu vytvorili zaujímavú a inšpiratívnu prezentáciu. Odvtedy niekoľkokrát do roka zvolávajú majiteľov a manažérov stravovacích prevádzok regiónu do priestorov niektorého hotela, aby si pozreli prácu s mnohými produktmi. „Najslabší ohlas je vždy v Bratislave, tam nebýva o predstavovanie noviniek ani kurzy núdza, ale v menších mestečkách a predovšetkým na východe krajiny sú odberatelia za túto vzdelávaciu službu vďačnejší,“ hovorí vedúci predaja spoločnosti Nowaco Slovakia Milan Michalec. Čo je dôležité pri príprave espressa (hostí podujatia to učil majster barista Slovenska Stanislav Cibuľa), ako premeniť mrazené koláče na čerstvé ako z pece starej mamy, ako posudzovať kvalitu convenient a dodať mu svojský kuchársky šmrnc, ale aj ako zladiť a poskladať prestieranie z netkaných textílií... To sú zručnosti a poznatky, ktoré sa bez predvedenia naučiť nedajú. V ostatnom čase spolupracovalo Nowaco-tour so šéfkuchárom Martinom Kovarským a neskôr členom Gourmet klubu Petrom Kulhánym. Ukážky, ako svetové trendy dostať na denný tanier, môžu takto vidieť aj ľudia z gastronómie najzapadnutejšieho kúta Slovenska.

Odomknite si článok - prihláste sa alebo si predplaťte Sme.sk
Vyskúšajte predplatné za 1€ týždenne. Staňte sa preplatiteľom už za pár sekúnd. Pošlite SMS s textom SME1 na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti predplatného Sme.sk:
Odomknite si článok - prihláste sa alebo si predplaťte Sme.sk
Vyskúšajte predplatné za 1€ týždenne. Staňte sa preplatiteľom už za pár sekúnd. Pošlite SMS s textom SME1 na číslo 8787, alebo kliknite na tlačidlo s textom SMS a odošlite predvyplnenú SMS. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti predplatného Sme.sk:
Ročné predplatné
29 €
Objednať
Ušetríte až 17,80 € v porovnaní s mesačným predplatným
Štvrťročné predplatné
9,90 €
Objednať
Ušetríte 1,80 € v porovnaní s mesačným predplatným

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Najčítanejšie na Profit


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  3. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  4. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  6. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  7. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty?
  8. ENGIE Services odovzdala do prevádzky novú kotolňu v Košiciach
  9. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty
  10. Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande
  1. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  2. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  3. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  4. Slávnostná imatrikulácia SvF STU v Bratislave
  5. Unverzita vyTVORená nápadmi študentov!
  6. Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy
  7. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  8. Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený
  9. Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE
  10. Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE
  1. Poistenci VšZP už nebudú platiť 17 centov v lekárňach za recepty 9 470
  2. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 3 762
  3. Trenčania to chcú mať všade blízko. Kde kupujú byty? 3 074
  4. Lokalita pod Kolibou výrazne mení svoju tvár 3 061
  5. Exotické destinácie s priamym letom z Viedne 2 170
  6. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 645
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 632
  8. Zabudnite na nové a neekologické PC. Je tu Refurbished! 1 432
  9. Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande 1 428
  10. ENGIE Services odovzdala do prevádzky novú kotolňu v Košiciach 1 053

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Armádny generál: S migmi si načas vystačíme, no bude to drahšie

Udržanie starých stíhačiek bude drahé, Rusi si môžu zapýtať viac. Nebo by nám však dočasne mohli ochrániť aj Česi či Poliaci.

Nadhľad Matie Lenickej

Radi by sme mali istotu, že ráno ešte bude svetlo

Rozumieme, komu najviac nahráva a vyhovuje Kiskova kauza.

Komentár Petra Schutza

Gajdošovi sa veriť nedá, pre Danka

V Smer-SNS-Híd je kapitán veľkým pánom.

EKONOMIKA

Do Moricových železničných opravovní vstupuje nový investor

Budamar získa tretinu v ŽOS Vrútky.

Neprehliadnite tiež

Čistý dizajn z kvality v odpade

Odpadové drevo rozmontujú a spracúvajú do originálneho dizajnu, stavajú na majstrovstve ručnej driny a nechcú to robiť povrchne.

Zlodeji objavili nebeský disk

Nebeský disk z Nebry je najstaršie známe vyobrazenie nočnej oblohy a postavenia nebeských telies. Má 3 600 rokov. Našli ho hľadači pokladov neďaleko nemeckého mestečka Nebra.

10 pravidiel ako udržať peniaze na uzde

Vďaka týmto pravidlám sa však vždy dá začať odznova, aby peňaženka či účet v banke nezívali prázdnotou.

Stredná trieda robí chybu, kupuje si luxus na dlh. Odborníci radia, ako zbytočne neprerábať

Peniaze odchádzajú z účtu neustále. Avšak existujú spôsoby, ako s nimi narábať tak, aby človek zbytočne neprerobil.