Olovrant s programom

 

Doba žičí neformálnym reštauráciám, brasseriám, bufetovému a menu štýlu. Predovšetkým pre úsporu času. Dnes si nemôžeme dovoliť pridlho stolovať. A okrem toho nás návšteva reštaurácie často aj nudí.

Zážitková kuchyňa je určite príjemná vec. Ale keď porovnáme čas strávený nad hoci aj úžasným tanierom a celkový čas návštevy, nuž je to necelá tretina. A tak debatujeme, premýšľame, esemeskujeme a často si vravíme, že vzácny čas voľna sme mohli stráviť zmysluplnejšie. Niektorí profesionáli to vedia a snažia sa prilákať hostí nielen na dobré jedlá a nápoje, ale aj na zaujímavé vnemy. Najčastejšie volia hudobnú produkciu a literárne večery. Jedna v tomto smere z najaktívnejších reštaurácií je Kursalon v Piešťanoch a jeho Art Jazz Gallery, odkúpená od rodiny džezmana Doda Šosoku. „Aj hospodárske výsledky ukazujú, že kultúra bola pre nás správna voľba. Počas dní bez programu sme večerných návštevníkov porátali na prstoch jednej ruky, pri programe bolo u nás plno a hostia si dopriavali aj špeciálne zostavenú ponuku,“ teší sa manažérka Adriana Drahovská. V popradskej Tatre mohol zrak hostí spočinúť na výstavke paličkovanej čipky či obrazov regionálnych autorov, v  levickom hoteli Astrum Laus ruská gastronómia nadviazala na vystúpenie súboru donských kozákov. Na jar sú obľúbené aj akcie v svadobnom tóne – prehliadky šiat, účesov, kvetinových úprav a ďalších „bielych“ náležitostí prilákali hostí (aj) na jedlo do hotela Zlatý býk v Rimavskej Sobote či Kormorán v Čilistove. V piešťanskom hoteli Sandor Pavillon na to však išli inak. „Vravíme tomu ,raj kúpeľných oblátok‘. Servírujeme oblátkové menu, predávame ich, ale hostí nimi aj bavíme,“ hovorí riaditeľka Daniela Miháliková. Má na mysli nielen zohrievanie sedemnástich druhov na originálnej platni pred očami hostí, ale aj celkovú oblátkovú atmosféru – tematické a historické fotografie na stenách kaviarne, formy, staré váhy a závažia vo vitrínach. Čoraz viac platí, že nielen jedlo, ale celá návšteva reštaurácie musí chutiť.

Článok pokračuje pod video reklamou
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C4GZT na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C4GZT na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Profit

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  3. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  4. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  6. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  7. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  8. ZSE ako jediné prináša Virtuálnu batériu pre fotovoltiku
  9. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie
  10. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma
  1. Podnikanie a významné ukazovatele v roku 2019
  2. Smartfóny Samsung Galaxy S priniesli množstvo inovácií
  3. eKasa prichádza na Slovensko
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  5. 4 úkony, ktoré treba absolvovať po založení s.r.o.
  6. Konferencia - EU support for research
  7. A dynamic year in the industrial and logistics sector
  8. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici
  9. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  10. Zápis do Registra partnerov vo verejnom sektore
  1. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 19 052
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 12 952
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 10 578
  4. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 8 321
  5. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 936
  6. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 4 892
  7. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 4 642
  8. Esin Group: Líder Iniciatívy poľnohospodárov vydiera 4 189
  9. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 4 095
  10. Zbrojársky líder z Považia pomáha ľuďom 4 039

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Rádiové dievčatá svietili v tme a zomierali. Firma o nich klamala

Maľovali ciferníky, advokáti ich nechceli brániť.

Neprehliadnite tiež

Cena bitcoinu lietala za uplynulý rok hore-dole aj o tisícky dolárov mesačne

Bublina už praskla a virtuálne meny môžu opäť stúpať.

Tomáš Sedláček: Zo všetkých humanitných odborov si trúfa predpovedať budúcnosť len ekonómia

Pre liberálov je príliš konzervatívny, pre konzervatívcov zasa príliš liberálny. Český ekonóm Tomáš Sedláček.

Tomáš Sedláček

Mladí Slováci našli dieru na trhu. Mlieko robia z maku, orechov a semien

Najnovšie prišli s receptúrou na mandľový jogurt.

Miroslav Belica a Zuzana Svoreňová