Baví ma experimentovať - Zuzana Frešo

BeFresh.sk je Zuzana Frešo a Zuzana Frešo je BeFresh. Takto by som asi najstručnejšie charakterizovala môj web. BeFresh.sk, je presne taký istý ako som ja. Farebný, veselý, pravdivý, sladký a hlavne POZITÍVNY!

BeFresh je plný receptov zo živej kuchyne. Ponúka možnosť objednať si tortu či iné sladkosti domov prípadne ako catering. Tiež ponúka prehľad kurzov, ktoré vediem v škole varenia Radosť variť v Poluse. Na základe stúpajúceho záujmu u BeFresh torty ma oslovila sieť kaviarní Moods v Bratislave a torty môžete ochutnať skoro vo všetkých ich bratislavských prevádzkach.

Veľmi ma teší vyrábať rôzne raw sladkosti od jednoduchých guličiek, až po luxusné torty. Zaujímajú ma tiež všetky druhy „smoothies“. Baví ma experimentovať, skúšať a kombinovať nové chute a suroviny.

Ako sa z dievčaťa, ktoré v puberte okolo sladkého prešlo bez povšimnutia, stane “cukrárka bez cukru”? Jednoducho! Narodia sa jej deti. Ako prišli na svet moje dve dcérky začala som omnoho viac riešiť otázku stravovania. Zrejme ako každá matka, aj ja som tak trochu „špekulovala“, čo môžem dať svojím deťom zjesť a čo radšej nie. Rozhodla som sa pre vylúčenie cukru a bielej múky. Nič také už doma nemáme, no napriek tomu, všetci „mlsáme“ jedna radosť. Napríklad práve teraz čokoládou obalené „medjool“ (kráľovské) datle. Raw sladkosti si zamilovala celá moja rodina. Keďže neobsahujú lepok, laktózu a ani cukor, pochutia si aj ľudia s rôznymi potravinovými intoleranciami. Dnes sa mi reálne stáva, že si na BeFresh „cukrovinkách“ zamlsá moja dcérka, ale rovnako aj moja babka. Pre mňa je to pochopiteľne veľká česť a vyznamenanie.

Ďalšou mojou obľúbenou časťou raw stravy sú raňajky. Ingrediencie využívané v raw kuchyni sa dajú jednoducho začleniť do klasického raňajkového jedálnička. Zároveň si nimi vieme obohatiť deň hneď z rána. Moje deti napríklad každý deň raňajkujú smoothie rôznych farieb a ja som spokojná, že idú do škôlky doslova „nabombované“ vitamínmi.

Momentálne skúšam pripravovať aj rôzne menej tradičné polievky. Napríklad tekvicovú, ktorá je tak trochu „in“ už vôbec nevarím.

Ja sama nie som zarputilý zástanca žiadneho druhu stravovania. Snažím sa len pre seba a svoju rodinu, vybrať si z každého to najlepšie. Chcem žiť zdravo a súčasne mi vyhovuje pestrosť a rozmanitosť jedla. Ak objavím novú chutnú a zároveň zdravú ingredienciu, či surovinu, alebo vymyslím nový recept veľmi sa z toho radujem. Nikdy však nedopustím, aby moje jedlo nebolo chutné. Verím, že každý, či už vitarián alebo konzument klasickej stravy, si na mojom blogu BeFresh.sk nájde svoj obľúbený „kúsok“.

Zuzana Frešo
www.befresh.sk

Najčítanejšie na Profit


Inzercia - Tlačové správy


  1. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  5. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Poslanec Borguľa žiada o uvoľnenie parkoviska pre rezidentov
  2. OMV sa postará o pitný režim, bude rozdávať vodu
  3. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  4. Leto nekončí!
  5. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  7. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  8. Už aj seniori presadajú do SUV
  9. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  10. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 5 423
  2. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 3 900
  3. Ako sme jazdili v socializme 2 159
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 694
  5. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 1 340
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 317
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 069
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 024
  9. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 652
  10. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte 615

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Málo tu oslavujeme to dobro, čo na Slovensku bolo, je a bude

Možno to zle vidím; možno Slovákom budú tieto slová znieť trochu pateticky alebo prehnane.

DOMOV

Danko zatiaľ nepovedal, ako ďalej, krízu budú riešiť v piatok

SMS-kou oznámil, že jeho ministri na rokovanie vlády tak skoro neprídu.

KOMENTÁRE

SNS neodíde. Nikto na ňu nečaká

V prípade predčasných volieb by sa SNS nemuselo dostať do vlády.

DOMOV

Soták nie je jediným podnikateľom, ktorý zachraňoval politikov

Podnikateľ sa k školstvu vyjadrovať nechce.

Neprehliadnite tiež

Nie je Tokajské víno ako Tokaj

Geografickým názvom Tokaj môžu byť označené len vína priamo z maďarskej dedinky Tokaj. Všetky ostatné sa označujú ako tokajské vína.

K jedlu patrí aj dobré víno

To sa však ťažko vysvetľuje tým, ktorí delia vína maximálne na biele a červené.

Svätojurskí vinári, ktorí dorábajú víno od polovice 18. storočia

Takmer pätnásť rokov spoločného podnikania rodín Dubovských a Grančičových viedlo k úspešnému a stále rastúcemu biznisu s vínom značky zloženej z mien oboch majiteľov.

Budujú prvý dom s vertikálnym porastom na fasáde

Podstatou projektu je to, že na fasáde domu budú rásť stromy, kríky a tráva, ktoré budú neoddeliteľnou súčasťou architektúry.