Temná stránka osobnosti alebo ako manažér môže ľahko zlyhať

Správanie v strese a záťaži môže byť rizikové

Zrýchľujúce sa tempo, tlak na podávanie výkonov, stres náš každodenný...

V dnešných časoch žijeme šialeným tempom, rútime sa ako rýchlik každý deň po tých istých koľajach, a možno si ani celkom neuvedomujeme aký vplyv má naše správanie na okolie. Keď sme v pokojnom režime dokážeme využívať svoje kvality a potenciál naplno. No hneď ako fungujeme pod záťažou, môže pretiecť pohár a strácame kontrolu. Vtedy sa začne prejavovať rizikové správanie, ktoré marí náš výkon a naše snahy.

Literatúra o leadeshipe hovorí, že schopní lídri majú spoločné štyri vlastnosti: disponujú vnútornou integritou, sú rozhodní, vyznajú sa v obore – sú kompetentní a sú vizionármi.  Collins vo svojej knihe Good to Great (2002) dodáva, že sú tiež schopní a fenomenálne vytrvalí.

Podľa výsledkov štúdií profesora Roberat Hogana "dve tretiny manažérov na vedúcich pozíciách zlyháva." Všetci tiež vieme, že dôležitou schopnosťou manažéra je viesť tím. Jeho výsledky predsa závisia od vybudovania a udržania vysoko výkonného tímu. A tu prichádza kameň úrazu. Manažéri zlyhávajú práve neschopnosťou vybudovať a udržať tím. Rizikové tendencie a dysfunkčné správanie sa v medziľudských vzťahoch objavuje, keď sú ľudia pod tlakom. Vtedy odložia sociálne žiaducu masku, svoju svetlú stránku a menej sa kontrolujú. Prejaví sa ich temnejšia stránka.

Za normálnych okolností, keď je človek v „kľudovom režime“  sú tieto vlastnosti pozitívne  a „korením osobnosti“. Dokáže ich správne využiť a pomáhajú stúpať hore. Ak však prekročia mieru stávajú sa „brzdou“. Napríklad entuziazmus človeka, na jednej strane posúva do aktivity, človek má ciele a teší sa novým projektom. Keď si však nedáva pozor, prílišné nadšenie a pozitívna nálada sa môžu rýchlo meniť a kolísať s frustráciou. Človek stráca kontrolu, stáva sa výbušným a jeho správanie je nepredvídateľné pre okolie. Nežiaduce reakcie môžu byť rôzneho charakteru – útočné, od výbušnosti po agresiu alebo naopak správanie, ktoré obmedzuje komunikáciu. Vyhýbanie sa iným, či šarmantná manipulácia, prípadne aj nadmieru vrelé budovanie spojenectiev a potreba zapáčiť sa. Takéto správanie neposilňuje zdravú spoluprácu v tíme.

Alebo iný príklad manažéra, ktorý chcel vybudovať novú stratégiu na obchodnom oddelení.  Bol ponorený do svojej dôslednej práce tak, že sa izoloval od ostatných. Aby mohol dokonale vypracovať svoj návrh, zabudol komunikovať, diskutovať  a vysvetľovať svoj zámer, či už smerom na vedenie firmy, alebo k svojím ľuďom. Jeho „samostatné“ správanie viedlo k nepochopeniu a nakoniec k zlyhaniu spolupráce. Poznáte aj vy manažérov, ktorí sú rezervovaní a v návale práce sa uzavrú do seba? A pritom ich okolie netuší, čo sa deje.

Osobnostné vlastnosti sú hlboko zakorenené a naše stratégie na zvládanie situácii si budujeme už v detstve. Je preto pravdepodobné, že každý z nás má minimálne jednu z týchto vlastností, ktorá sa kontraproduktívne prejaví v situáciách pod záťažou.

Mnoho manažérov takto nevedomo obmedzuje svoje manažérske schopnosti, a keďže ako „šéfovia“ dostávajú od okolia len minimálnu spätnú väzbu, zostávajú im skryté. Rizikové tendencie je veľmi náročné - ba priam až nemožné vymazať. Dá sa však  na nich aktívne pracovať. Najlepším spôsobom je najskôr ich dôkladne spoznať, identifikovať tie „svoje“, či už relevantnou spätnou väzbou alebo odhalením špecializovanou psychodiagnostikou. Začiatkom je sebareflexia. Nasleduje ich uvedomovanie si v praxi a snaha udržať ich pod kontrolou. Nápomocný môže byť osobný kouč, či psychológ.

A na záver:  Prečo manažéri robia chyby? Pretože negatívne vlastnosti sa týkajú každého.

„Úspešní a neúspešní manažéri sa podobajú. Až na ten detail, že úspešní nie sú perfektní“, tvrdí profesor Hogan.

Najčítanejšie na Profit


Inzercia - Tlačové správy


  1. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  5. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Poslanec Borguľa žiada o uvoľnenie parkoviska pre rezidentov
  2. OMV sa postará o pitný režim, bude rozdávať vodu
  3. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  4. Leto nekončí!
  5. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  7. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  8. Už aj seniori presadajú do SUV
  9. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  10. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 5 389
  2. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 3 194
  3. Ako sme jazdili v socializme 2 177
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 718
  5. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 288
  6. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 1 100
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 061
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 013
  9. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte 810
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 649

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Smrť blízkeho majú platiť poisťovne, rozhodol súd. Tie nesúhlasia

Spor, či majú poisťovne platiť blízkym bolestné, sa na Slovensku vlečie už desať rokov.

KOMENTÁRE

Málo tu oslavujeme to dobro, čo na Slovensku bolo, je a bude

Slovákom budú tieto slová znieť trochu pateticky.

KOMENTÁRE

SNS neodíde. Nikto na ňu nečaká

V prípade predčasných volieb by sa SNS nemuselo dostať do vlády.

Neprehliadnite tiež

Soľné rituály talianskeho mestečka

V talianskej Cervii sa viac ako dve tisícročia vyrába sladká soľ - starou ručnou metódou odparovaním z malých jazierok.

Nie je Tokajské víno ako Tokaj

Geografickým názvom Tokaj môžu byť označené len vína priamo z maďarskej dedinky Tokaj. Všetky ostatné sa označujú ako tokajské vína.

K jedlu patrí aj dobré víno

To sa však ťažko vysvetľuje tým, ktorí delia vína maximálne na biele a červené.

Svätojurskí vinári, ktorí dorábajú víno od polovice 18. storočia

Takmer pätnásť rokov spoločného podnikania rodín Dubovských a Grančičových viedlo k úspešnému a stále rastúcemu biznisu s vínom značky zloženej z mien oboch majiteľov.