Koptáková Lucia

Moje aktivity sa momentálne orientujú na catering a výrobu Sladkých kytíc originál ®. Krásna kombinácia. Ale ako som sa sem dostala?

Ešte počas posledného ročníka na Ekonomickej univerzite v Bratislave som brigádovala ako recepčná vo svojom budúcom zamestnaní – košer reštaurácii a penzióne Chez David. Moje „neprehliadnuteľné“ organizačné schopnosti ma asi predurčili k tomu, aby ma šéf oslovil na pozíciu „dievča pre všetko“ na ich najbližšej cateringovej akcii. Takto som prvýkrát pričuchla ku cateringu. Začala som od piky, ale vo veľkom. Oná najbližšia cateringová akcia bol prestížny I. ples v Opere SND. Na ďalší rok – po ukončení štúdia – som už bola v Chez Davide zamestnaná ako zástupkyňa riaditeľa a z dievčaťa pre všetko sa stala spoluorganizátorka cateringovej časti tohto noblesného podujatia, a potom ešte ďalšie dva razy. Medzi tým som zbierala skúsenosti v oblasti hotelierstva, gastronómie a (pre mňa) jednoduchého cateringu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Prišiel nepríjemný odchod zo zamestnania a rozhodnutie ako ďalej. Neviem, či som sa tak rozhodla, alebo sa situácia a okolnosti vykryštalizovali tak, že sme spolu s bývalým šéfom začali podnikať. Zamestnala som svojich rodičov, ktorí boli v tom čase bez práce a vo veku „mladosť tatam a do dôchodku ďaleko“. Z podnikania sa stala rodinná firma, ktorej sa raz darilo, raz nie. Podstatné bolo, že som sa mohla na nich spoľahnúť a zamerať sa na marketingovú podporu podnikania, pretože... A teraz prichádza začiatok mojej internetovej kariéry. Vždy, keď som niečo chcela od vtedajších IT chlapíkov, povedali „Pošli mi to, ja to tam zavesím, keď budem mať čas.“ Ale mne toto nevyhovovalo. Ja som to chcela a najmä potrebovala, hneď. Po zopár pokusoch o spoluprácu s nimi som sa definitívne rozhodla, že sa to naučím a spravím si web sama a taký, aký chcem ja...

Tak som začala pátrať. Najprv po technických informáciách – ako vyrobiť stránku. O SEO som vtedy nič netušila. Ale surfovala som a našla som RIM balík Moniky Jakubeczovej. V ňom som našla všetky informácie a spravila som si stránku www.jetcat.sk. Trvalo to síce dva mesiace, lebo som sa na nej všetko učila. Ale keď som ju pustila on-line, bola taká, akú som ju chcela mať a mohla som ju priebežne dorábať (čo samozrejme robím dodnes).

Medzičasom zúrila kríza, trh cateringoviek sa preriedil, veľkí hráči vychytali veľké firmy, ktoré jediné ešte robili nejaké eventy. My, t.j. celá rodina v jednej firme, sme síce prežívali, ale potrebovali sme ešte niečo, čo by sme robili a zarábali si na život. Tak sme teda kúpili hotový projekt – e-shop www.sladkakytica.sk.

Teraz sa venujem obom podnikaniam, ktoré majú svoje sezóny. Stránka mojej cateringovky sa dostala na prvú stranu v Googli a denne mi už bez platenej reklamy prináša aspoň jednu objednávku na tzv. malý catering (občerstvenie na akcie do 100 hostí). Okrem toho robíme aj letecký VIP catering. Nie je to každodenný business, prichádza nárazovo, ale tu sa môžeme naozaj vyhrať – menu na zásnuby v lietadle nad Parížom, občerstvenie pre ruského oligarchu, ktorý priletel s desiatimi spoločníčkami na hokej, či tajná návšteva člena severskej kráľovskej rodiny, ktorý prišiel na Slovensko na golf alebo poľovačku, sú pre nás nádherné výzvy. Môžem sa spoľahnúť na svojich rodičov a sestru, že to bude super a oni sa spoliehajú, že vyčarujem na webe ďalšie príležitosti. Jasné, že nesedím stále pri počítači. Každú jednu sladkú kyticu alebo cateringovú akciu robím buď osobne, alebo sa na nej podieľam a dohliadam na kvalitu aj spokojnosť našich zákazníkov.

Vo voľnom čase čítam. Pravdupovediac veľa, veľa, veľa čítam a venujem sa najmilšiemu  psovi na svete. O voľno-časových aktivitách píšem preto, lebo som presvedčená, že som pri cateringu a sladkých kyticiach neskončila.

Pred asi dvoma rokmi som si urobila profesionálny kurz u majstra Feng Shui a neskutočne ma to baví. Zatiaľ sa tomu nevenujem veľmi aktívne, ale zopár priestorov je už upravených podľa mojich rád a to, že „pracujú“ v prospech svojich obyvateľov ma teší a otvára ďalšie možnosti realizácie.

Profesionálna fotografia je moja srdcovka, ku ktorej som sa ešte nedostala, ale už uvažujem, ako si tento sen splniť. Jeden zo snov som si začala plniť minulý rok. Začala som sa učiť hebrejsky. Pre mňa je to krásny jazyk, ktorý mi učaril ešte v časoch „Chez David“. Cudzie jazyky sú moja mega-záľuba. Hebrejčina dopĺňa batériu jazykov, ktoré ovládam na aktívnej či pasívnej úrovni – angličtina, taliančina, francúzština, nemčina, maďarčina a ruština. A toto je výbava, ktorú chcem vo svojom podnikaní na internete využiť. Internet ma baví, internet mi dáva možnosti a slobodu...

Lucia Koptáková

www.sladkakytica.sk

www.jetcat.sk


Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 32 760
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 21 747
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 20 253
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 400
  5. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 10 000
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 6 352
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 750
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 654
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 788
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 256

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Noční vlci: nielen motorkári, ale aj Putinovi žoldnieri

Gang ruských motorkárov je prepojený na Kremeľ, v Európe môže šíriť nielen propagandu.

ŠPORT

Sagan vie, že vyhrá. Len musím prísť do Paríža, hovorí

Slovák má na čele bodovacej súťaže už prakticky nedostižný náskok.

PRIMÁR

Ako dlho zostane nikotín v tele po poslednej cigarete?

Kedy sa nikotín odbúra z krvi a komu to trvá najdlhšie.

Neprehliadnite tiež

Leszek Balcerowicz: V Poľsku sa v ostatných rokoch objavili pokusy o zvrátenie reforiem a to je veľmi nebezpečné

Krajiny, ktoré s trhovými reformami otáľali, sú dnes na tom horšie ako Poľsko. Tvrdí to Leszek Balcerowicz, poľský profesor ekonómie a autor radikálnych reforiem zo začiatku deväťdesiatych rokov.

V hoteli na štyroch kolesách po nebezpečných cestách

Cez internet si kúpili auto, sami si ho prerobili na pojazdný hotel a vyrazili na cestu. Manželia Zuzana a Martin Remišovci si zamilovali slobodu, akú im takéto cestovanie dáva.

Kúl nabíjanie telefónov pre jednotlivcov aj veľké firmy

CulCharge má päť rokov po vzniku už 37 inovatívnych produktov.

Elektrobusy v Bratislave

Elektrobusy českého výrobcu už jazdia po Bratislave.

Aké sú na trhu šance elektromobility

Elektromobilita prináša nové riešenia pre dopravu, dobýva trhy a vytvára nové príležitosti.