Hviezda a „Hviezda“

Ako mi celebrita spríkrila kapustnicu

Hoci aj v New Yorku dostať poľské údené a klobásy, ktoré chutia takmer ako slovenské, kvasenú kapustu skoro ako zo Záhoria i sušené huby, to pravé orechové to nie je a kapustnica pripravená z nich nemá ten správny šmrnc. Preto každú návštevu Slovenska završujem tanierom kapustnice v malej bratislavskej reštaurácii.

V nádeji na pohodový obed s mojimi blízkymi tomu bolo tak i teraz. Lenže ticho a pohoda sa vyparili v okamihu, keď do reštaurácie vkročila slovensko-nemecká zapadajúca mediálna hviedza. Na plnú pusu a celú reštauráciu bez ostychu tárala o tom, kto z miestnych celebrít si dal vylepšiť pozadie, popredie i boky, nadvihnúť viečka a odsať tuk. A aby všetkým lepšie chutilo, dramaticky to okorenila jedným smrteľným prípadom. Mladučká čašníčka ohúrene počúvala klepy, nad ktorými by zajasali i otrlí bulvárnici. Azda preto ju ani vo sne ju nenapadlo pokúsiť sa slušne stlmiť decibely hviezdneho vstupu. I keď uznávam, ľahké by to zrejme nebolo.

O to viac som si v pohode a tichu vychutnala obed po prílete do New Yorku. V cente Manhattanu vlastní malú, útulnú a cenovo prístupnú reštauráciu stálica svetovej opernej scény. Pomerne často v nej ticho sedí pri svojom privátnom stole a pozoruje dianie v nej. Neupútava na seba pozornosť a neruší hostí.

Možno preto, že mu reštaurácia patrí. A možno preto, že hviezdou skutočne je. Alebo jednoducho preto, že vie čo sa patrí.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Profit

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  3. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  4. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  6. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  7. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  8. ZSE ako jediné prináša Virtuálnu batériu pre fotovoltiku
  9. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie
  10. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma
  1. Podnikanie a významné ukazovatele v roku 2019
  2. Smartfóny Samsung Galaxy S priniesli množstvo inovácií
  3. eKasa prichádza na Slovensko
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  5. 4 úkony, ktoré treba absolvovať po založení s.r.o.
  6. Konferencia - EU support for research
  7. A dynamic year in the industrial and logistics sector
  8. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici
  9. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  10. Zápis do Registra partnerov vo verejnom sektore
  1. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 19 188
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 11 913
  3. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 8 290
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 7 628
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 7 268
  6. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 912
  7. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 4 561
  8. Esin Group: Líder Iniciatívy poľnohospodárov vydiera 4 181
  9. Zbrojársky líder z Považia pomáha ľuďom 4 035
  10. Sedem mýtov o stavebnom sporení 3 800

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Most-Híd diskutoval o koalícii, strana nechce pád vlády

Strana pripúšťa už aj tajnú voľbu kandidátov.

Neprehliadnite tiež

Cena bitcoinu lietala za uplynulý rok hore-dole aj o tisícky dolárov mesačne

Bublina už praskla a virtuálne meny môžu opäť stúpať.

Tomáš Sedláček: Zo všetkých humanitných odborov si trúfa predpovedať budúcnosť len ekonómia

Pre liberálov je príliš konzervatívny, pre konzervatívcov zasa príliš liberálny. Český ekonóm Tomáš Sedláček.

Tomáš Sedláček

Mladí Slováci objavili dieru na trhu. Mlieko robia z maku, orechov a semien

Najnovšie prišli s receptúrou na mandľový jogurt.

Miroslav Belica a Zuzana Svoreňová